Градската управа в София ще купи 22 газови автобуса, вместо 30 дизелови.

...
Градската управа в София ще купи 22 газови автобуса, вместо 30 дизелови.
Коментари Харесай

Столичната община купува 22 автобуса на газ

Градската администрация в София ще купи 22 газови рейса, вместо 30 дизелови. Това ще стане, в случай че Столичният общински съвет одобри в четвъртък предлагането, импортирано с отчет на зам.-кмета по превоз Евгени Крусев. В него той желае СОС да анулира решението си от април 2016 година и да одобри новото предложение за газовите возила. Миналата година градската администрация щеше да даде малко над 8,6 млн. лв. за 30 дизелови рейсове. Настоящото предложение е същитата сума да отиде за 22 возила на природен газ. Броят на машините се понижава заради по-висоната пазарна стойност на газовите рейсове, написа в отчета. Крусев стимулира с екологични съображения смяната на типа рейсове. „ Дизеловия мотор и превоз е освен неефикасен и природо-несъобразен, само че и рисков в дълготраен проект за здравето и живота на хората “, написа в отчета.

СОС ще гласоподава в четвъртък и дали със средства на общината да бъдат проектирани 100 нови обществени жилища в „ Красна поляна “ и „ Слатина “. Изграждането на домовете за обществено слаби е препоръчано от общински съветници от ГЕРБ и Република България. То е стимулирано с това, че в посочените региони живеят огромен брой нуждаещи се. Все още не е ясно навръх кои терени ще се намират домовете, и по какъв начин ще наподобяват, само че в случай че СОС утвърди отчета, районните кметове ще би трябвало да изготвят плановете.

Зам.-кметът Дончо Барбалов пък предлага в столичните пазари „ Герена “, „ Дружба-1 “ и „ Хаджи Димитър “ да бъдат сложени камери, които да наблюдават за извършители. 70 хиляди лева без Данък добавена стойност, ще дадат задачата от „ Пазари Север “ ЕАД.

Междувременно пресцентърът на Столичната община разгласи, че е създаден първият от 20 влака, които ще се движат по третата линия на метрото. Първите нови возила ще стартират да идват в София през 2018 година Влаковете на „ Сименс “ са с автоматизирано ръководство за следене на скоростта и осъществят спестовност на сила от 30%.

Около НДК

Дават два паркинга за потребностите на европредседателството

Два паркинга до НДК в София ще бъдат употребени единствено за потребностите на българското председателство на Европейски Съюз. Местата за престой на ул. „ Баба Неделя “ и ул. „ Шандор Петьофи “ за първите шест месеца на 2018 година да не бъдат за публично прилагане, предлага столичният кмет Йорданка Фандъкова. „ Провеждането на този огромен и значим за страната ни конгрес изисква от страната предприемането на редица от ограничения за гарантирането сигурността на жителите и участниците “, стимулира предлагането си кметът. То ще влезе в действие, в случай че бъде признато в четвъртък от Столичния общински съвет.

Зам.-кметът Евгени Крусев пък предлага Центъра за градска подвижност да издаде на доброволците, ангажирани с председателството, 230 безвъзмездни електронни карти за всички линии на градския превоз. Картите ще костват на общината към 70 хиляди лева „ Доброволците ще са първите лица, които непознатите делегации ще виждат при идването им в нашата столица. От изключителна значимост е те да имат опция за гъвкави решения при напредването им в града, с цел да окажат нужната помощ на задграничните посетители “, написа в предлагането.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР